"Federer i Nadal su prošlost"

Vilander iskren

"Federer i Nadal su prošlost"

Legendarni švedski teniser i komentator Eurosporta Mats Vilander smatra da se Roger Federer i Rafael Nadal više neće vraćati na čelo ATP liste.

Prema njegovom mišljenju, Švajcarac se nalazi u poznim teniskim godinama i nema šansi da priprijeti vodećoj trojci, dok je Španac previše istrošen i ne predstavlja prijetnju najboljim igračima na brzim podlogama.

"Budimo iskreni, da li će Roger sa 35 godina osvojiti Grand Slam i priprijetiti najboljoj trojici? Ponekad hoće, ali nisam baš siguran", rekao je Vilander i potom se dotakao španskog tenisera.

"On nema igru da ostane u vrhu, neće se vratiti na prvo mjesto. Možda osvoji Roland Garros, ali na brzim poglogama gotovo da i nema šanse", zaključio je Vilander.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije