Federer i Wawrinka opravdali uloge favorita

Plasirali se u 3. kolo Roland Garrosa

Federer i Wawrinka opravdali uloge favorita

A. Beganović

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u 3. kolo drugog Grand Slama sezone, Roland Garrosa.

U 2. kolu Roland Garrosa nekada najbolji svjetski teniser je bez većih problema savladao Španca Granollersa. Slavio je Federer u tri seta (6:2, 7:6, 6:3).

Ulogu favorita opravdao je i drugi Švicarac, Stanislas Wawrinka, koji je bio bolji od srbijanskog tenisera Dušana Lajovića (6:3, 6:4, 5:7, 6:3).

Sjajan meč su odigrali njemački teniser Benjamin Becker i Španac Fernando Verdasco. Nakon velike borbe u pet setova je slavio Becker (6:4, 0:6, 1:6, 7:5, 10:8).

Francuski teniser Gilles Simon bio je bolji od Slovaka Martina Klizana (7:5, 6:2, 6:3), dok je Amerikanac Steve Johnson nadigrao Ukrajinca Sergiyja Stakhovskog (2:6, 6:3, 7:6, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti