Federer: Imao sam nevjerovatnu sreću
Foto: EPA

Švajcarac iskren nakon iscrpljujućeg meča sa Berdychom

Federer: Imao sam nevjerovatnu sreću

Švajcarski teniser Roger Federer u uzbudljivom meču savladao je Tomasa Berdycha (6:2, 3:6, 7:6) i plasirao se u polufinale Mastersa u Miamiju.

Fedex je uspio da spasi dvije vezane meč lopte i upiše 18. pobjedu u 24. međusobnom duelu sa Čehom.

"Imao sam nekoliko teških poraza ranijih godina u Miamiju kada je trebalo da pobijedim, kao što je bilo u mečevima protiv Berdycha ili Nishikorija. Danas sam zadovoljan što sam prošao dalje. Sigurno je da sam na kraju duela imao nevjerovatnu sreću, ali mislim i da sam pokazao veliku srčanost. Borio sam se, Tomas je pojačavao tempo i na kraju je bio sjajan meč", rekao je iskusni Švajcarac.

Federer će u borbi za finale igrati protiv Australijanca Nicka Kyrgiosa, koji je takođe u tri seta bio bolji od Alexandra Zvereva iz Njemačke (6:4, 6:7, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije