Federer izblamirao Murraya

Škot izjednačio svoj najgori rezultat

Federer izblamirao Murraya

Andy Murray nije odustao kao Miloš Raonić par sati ranije ali, kako je igrao protiv Rogera Federera, bilo bi bolje da je ostao negdje drugo, recimo u svlačionici. Federer je razbio Murraya u dva seta 6-0, 6-1, a malo je nedostajalo da Škot ostane na nuli.

Roger je vodio 5-0 u drugom setu i imao je 0:30 na Andyjev servis. Murray je dobio četiri poena i na kraju je izjednačio svoj najgori rezultat, 2007. godine je u Miamiu poražen od Novaka Đokovića istim rezultatom. Prvi set je trajao 24 minute, Federer je izgubio samo šest poena!.

Nakon toga sve je bilo jasno. I Nishikori je mogao odahnuti, jer je Murray za prolaz u polufinale morao dobiti Rogera u dva seta. Federer nije puštao nogu sa gasa, vodio je 5:0, a nakon svega pedesetak minuta igre došao je dva poena od pobjede. Murray se nekako provukao, osvojio je jedan gem, ali je priča bila vrlo brzo gotova. Federer je iskoristio pet od šest break-lopti, a iskoristio je i prvu set-loptu u prvom setu, odnosno prvu meč-loptu u drugom. Osvojio je 54 od ukupno 78 poena u meču.


Grupa B:
Roger Federer (Švi) - Andy Murray (VBR) 6-0, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.