Federer: Konačno sam onaj pravi

Federer: Konačno sam onaj pravi

Iako je nakon loše prošle sezone bio otpisan od svih, Roger Federer na početku nove sezone igra kao preporođen. Švicarac podsjeća na svoje najbolje dane. 

Fedex se plasirao u polufinale Indian Wellsa čime će od ponedjeljka ponovo biti među pet najboljih tenisera na svijetu. Federer je osigurao broj 5 na ATP listi, a ukoliko osvoji Indian Wells postoje šanse da bude i četvrti. 

"Stvari su sada daleko lakše, a moja prednost je što sam skroz zdrav i spreman. Prošla godina je bila teška, ali sada uživam u mečevima, osjećam samopouzdanje i uzbuđenje. U 2013. to nije bio slučaj". 

"Falilo mi je gladi da pobjeđujem po svaku cijenu. Dobro je što i dalje sebi, svom timu i navijačima dokazujem da mogu na mene da računaju. Lijepo je kad ste u prilici da osvajate turnire u ovim godinama", istakao je Federer, koji je istakao potporu trenera Stefana Edberga. 

"Dogovorili smo se da sarađujemo do kraja sezone. Prvi dio našeg posla je upravo završen, ali odmah krećemo u drugu fazu. Siguran sam da će to biti za dobrobit obojice", dodao je Stefan Edberg. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.