Federer korak do vječnosti
Svijet mu se divi: Roger Federer

Žetva je nastavljena

Federer korak do vječnosti

Federer je definitivno postao najveći teniser svih vremena. Postao je tek šesti teniser koji je ikada osvojio sva četiri Grand Slam turnira, a sa legendarnim Samprasom izjednačio se po broju Grand Slam titula.

Obojica su sakupila po 14, s tom razlikom što je velikom Švajcarcu do zaslužene penzije ostalo još dosta nastupa i za očekivati je da bude sam na vrhu. To bi se moglo dogoditi već za mjesec dana na Wimbledonu. Upravo je Federer najjači na travi, a na ruku mu idu dvije stvari.

Pun je samopouzdanja te povreda Nadala koji, i ako bude igrao u Londonu, neće biti onaj pravi Rafa. Uz sve to treba uzeti u obzir da je u posljednjem međusobnom duelu (Masters u Madridu) slavio Federer i to prilično lako (6:1 i 7:5) te je razbio kompleks koji je u jednom trenutku imao.

Federer je u Roland Garrosu prvi nastup imao davne 1999. godine kada je slavio Andre Agassi, još jedan koji je osvajao sve Grand Slam titule. Ostala četvorica su: Fred Perry, Don Budge, Roy Emerson i Rod Laver.

Uz jedan Roland Garros, Federer ima pet Wimbledona, tri Australian Opena i pet US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.