Federer lagano protiv Schwartzmana, Troicki izbacio Thiema

ATP turnir u Šangaju

Federer lagano protiv Schwartzmana, Troicki izbacio Thiema

E. Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u treće kolo ATP turnira u Šangaju

Federer je danas odmjerio snage protiv argentinskog tenisera Doega Schwartzmana, te je lagano slavio sa 2:0 u setovima. Prvi set nam je donio dosta uzbuđenja, a Federer je uspio da povede sa 1:0 u setovima tek nakon tie-breaka.

U drugom setu Švicarac je rano uspio da osvoji break koji je čuvao do samog kraja, te je sa 6:4 slavio u drugom setu za novu pobjedu. U trećem kolu Federer će se sastati sa Dolgopolovom koji je bio bolji od Lopeza.

Plasman u treće kolo turnira u Kini ostvario je i srbijanski teniser Viktor Troicki. On je nakon tri seta sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6, savladao Thiema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi