"Federer, Nadal i Sampras ispred Đokovića"

Todd Woodbridge iskren

"Federer, Nadal i Sampras ispred Đokovića"

Bivši australijski teniser Todd Woodbridge, koji je sa dosta uspjeha nastupao u dubl konkurenciji, smatra da je Roger Federer najbolji igrač u istoriji bijelog sporta.

Woodbridg je u karijeri osvojio 16 Grand Slam titula u dublu, od toga čak devet na Wimbledonu.

"Najbolji svih vremena je Roger Federer, on može da igra na svim podlogama. Da se nije pojavio Rafael Nadal mogao je da dođe i do 20 titula na prestižnim turnirima. Slijede Rafa i Sampras, a Đoković je odmah iza njih. Mislim da Novak u ovom trenutku ne spada među najbolju trojicu, ali je jedan od najboljih zbog načina na koji dominira", istakao je Woodbridg koji je iskoristio priliku i da pomene trenutno prvog na ATP listi, Britanca Andyja Murraya.

"Od svih brojeva 1 koje sam vidio, Murray je u sredini. Osvojio je tri Grand Slam turnira i dva olimpijska zlata. To su sjajni brojevi i zaslužuje da bude prvi, bar do sljedećeg Wimbledona".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije