Federer: Nadam se da ću se vratiti na Centralni teren

Švicarac nakon poraza

Federer: Nadam se da ću se vratiti na Centralni teren

Švicarski teniser i sedmostruki šampion Wimbledona Roger Federer danas je eliminisan sa ovog turnira i to od Kanađanina Miloša Roanića.

Raonić je slavio nakon velike borbe i pet setova, a Federer je nakon meča poručio da se nije osjećao isto nakon pada koji mu se desio sredinom posljednjeg seta.

"Još ne znam kakva je priroda povrede. Čak i ne želim da znam. Nisam se osjećao isto poslije pada. Nisam dovoljno iskoristio svoje šanse. Možda sam mogao bolje da sam spasio brejk lopte. Razočaravajući završetak meča za mene", poručio je Federer.

On je poručio da ne misli da je ovo posljednji Wimbledon za njega te izrazio nadu da će se vratiti na Centralni teren.

"Sve dok sam na turu sanjam da osvojim osmi Wimbledon. To nije jedini razlog zašto igram tenis, inače bih otišao u zamrzivač i čekao naredni turnir. To se tako ne radi. Postoji još stvari koje bih volio da postignem osim Wimbledona. Nije on sve na svijetu. Odigrao sam deset setova u posljednja dva meča i to govori da sam u mnogo boljoj formi nego što sam mislio. Nisam vjerovao da ću to moći prije početka turnira", rekao je Roger.

Podsjetimo da je Švicarac posljednji Wimbledon osvojio 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi