Federer: Naporan rad mi se danas dobro vraća

Federer: Naporan rad mi se danas dobro vraća

Roger Federer na početku nove teniske sezone igra kao preporođen. Švicarac je istakao da je odlično radio u pauzi između dvije sezone, te da u tome leži razlog sjajnih igara.

"Decembar je bio presudan. Ne želim da kažem ovo kao da se pravim važan, ali vjerujem da sam od svih u Top 8 radio napornije u međusezoni". 

"Neki su igrali egzibicije, drugi Davis kup, a ja sam imao vremena i prionuo sam na posao. Uspio sam da radim bez ikakvih pehova , što je bila odlična podloga za novu sezonu", rekao je Fedex.

Švicarac u četvrtfinalu Mastersa u Miamiju igra protiv Keija Nishikorija koji je u osmini finala izbacio favorizovanog Davida Ferrera.

"U ovom trenutku sam u prednosti jer sam imao brz meč, a on brutalno naporan okršaj sa Ferrerom. Vidjećemo može li Kei brzo da se oporavi, ali sigurno je da će dati sve od sebe, uvek to čini", zaključio je Roger Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.