Federer nezaustavljiv: Preko Haasea do finala Montreala
Foto: EPA

ATP Masters u Montrealu

Federer nezaustavljiv: Preko Haasea do finala Montreala

Roger Federer djeluje nezaustavljivo, a nova "žrtva" sjajnog Švicarca je bio Robin Haase, kojeg je savladao u polufinalu Mastersa u Montrealu rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 7:6.

Prvi set je trajao 31 minutu, a Federer ga je lako riješio u svoju korist. Ipak, u drugom setu je Holanđanin Haase bio dosta bolji, ali, svejedno, nedovoljno da izbjegne poraz.

Haase je uspio odvesti drugi set u tie-break, a iako je Federer poveo sa 4:1, holandski teniser je uspio doći do preokreta i povesti sa 5:4. Ipak, iskusni Švicarac je uspio doći do 7:5 i riješiti i drugi set u svoju korist.

Federer će u finalu odmjeriti snage s boljim iz drugog polufinalnog ogleda Zvereva i Shapovalova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi