Federer nije briljirao, ali ide u finale

ATP Halle

Federer nije briljirao, ali ide u finale

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u finale ATP turnira u Halleu.

On je danas u prvom polufinalnom meču savladao Rusa Karena Khachanova sa 2:0 u setovima. Švicarac se dosta mučio u današnjem meču i nije bio na svom prepoznatljivom nivou, ali je ipak uspio da upiše pobjedu.

U prva tri gejma meča viđena su čak tri brejka, a Federer je napravio jedan više. Do kraja seta nije bilo brejkova i Federer je slavio sa 6:4. U drugom setu Roger je tek u devetom gejmu napravio brejk te je servirao za meč, ali Rus mu je oduzeo servis i izjednačio na 5:5. Kasnije se ušlo u taj brejk, a tu se ipak bolje snašao Roger koji je slavio sa 7:5.

Federer će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Alexander Zverev-Richard Gasquet. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi