Federer: Nikad se nisam osjećao bolje uoči Wimbledona

Džumhurov protivnik u prvom kolu

Federer: Nikad se nisam osjećao bolje uoči Wimbledona

Najbolji teniser svih vremena Roger Federer istakao je kako mu je i ovog ljeta glavni cilj osvojiti Wimbledon. Švicarcu će prvu prepreku predstavljati naš Damir Džumhur, s kojim će odmjeriti snage drugi put u mjesec dana.

"Prošle godine nisam igrao dobro ali sam ipak došao do finala. Mislim da sada mnogo bolje igram i cilj mi je osvojiti Wimbledon. Mogu reći da se nikada nisam bolje osjećao uoči početka ovog turnira", rekao je Federer, koji se potom osvrnuo na osvajanje turnira u Njemačkoj:

"Prošlosedmični osvojeni turnir u Halleu dao mi je samopouzdanje za novi iskorak. Danas sam nakon dugo vremena imao slobodan dan, tako da ću spreman dočekati naredni meč".

Sedmostruki osvajač Wimbledona će svoj put prema novoj tituli započeti protiv našeg najboljeg tenisera na centralnom terenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.