Federer: Nisam daleko od Đokovića

Švicarac smatra da Đoković nije nedodirljiv

Federer: Nisam daleko od Đokovića

O. Lekić

Švicarski teniser Roger Federer smatra da može parirati prvom reketu svijeta Novaku Đokoviću na Završnom turniru sezone u Londonu.

Novak je sjajno otvorio Završni turnir pobijedivši Japanca Nishikorija sa 20 (6:1, 6:1), ali Federer smatra da srbijanski teniser nije nedodirljiv.

"Mislim da nisam toliko daleko od njega, ali viedjet ćemo za dva dana šta će biti. Ne mislim previše o tom meču, jer smatram da nije presudan. Biće zanimljivo vidjeti kako ću igrati", rekao je Federer.

On se osvrnuo i na svoj meč prvog kola protiv Berdycha, kojeg je savladao 2:0.

"Bio je to jedan od mojih najlošijih startova posljednjih godina obzirom da sam gubio 2:0 u gameovima. Bez prvog servisa, sa dvije duple servis greške, bez udaraca sa osnovne linije. Moram to da popravim za sljedeći meč".

Federer i Đoković će svoj meč drugog kola odigrati sutra (utorak) s početkom u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.