Federer: Nisam poznavao Džumhura, veoma je brz

Švicarac nakon pobjede

Federer: Nisam poznavao Džumhura, veoma je brz

Damir Džumhur pred oko 15 hiljada gledatelja na Philippe-Chatrieru pružio i više nego dostojan otpor najboljem švicarskom teniseru Rogeru Federeru. 

Popularni Fedex na kraju je u trećoj rundi Roland Garrosa slavio u setovima sa 3:0 i u narednom kolu će odmjeriti snage protiv boljeg iz duela između Gael Monfilsa i Pabla Cuavesa.

"Nisam poznavao Džumhura ranije, ali prikupio sam dosta informacija o njemu. Moram priznati da je veoma brz, kada sam pronašao ritam nije bilo problema. Ipak, morao sam dokazati da sam favorit", izjavio je Roger Federer nakon pobjede.

Naš teniser danas je pružio odličnu partiju, a dokaz tome je i aplauz kojeg je zaradio od Švicarca tijekom jednog poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.