Federer: Novak je nezaustavljiv

Švajcarac pohvalio najboljeg tenisera svijeta

Federer: Novak je nezaustavljiv

Četvrti teniser svijeta, Švajcarac Roger Federer, pohvalio je igru Novaka Đokovića na US Openu.

Federer je takođe istakao da je srbijanski teniser veliki favorit za osvajanje ovog turnira i da će biti veoma teško zaustaviti njegovu dominaciju.

"Lijepo je videti da je trka ponovo zanimljiva, Andy je uspio da smanji razliku u odnosu na Novaka. Takođe, prije svega, vidjeti Novaka kako osvaja Roland Garros je bila ogromna stvar. Pri tom, osvojio je i sva četiri najveća turnira u nizu, godina za nama bila je fenomenalna za njega. Biće ga izuzetno teško pobijediti na US Openu, jednostavno toliko je dobar. Kada izađe na Arthur Ashe, ili bilo koji teren takve veličine, gdje se igra u pet setova, nevjerovatno teško ga je savladati", izjavio je Federer. 

Za razliku od Federera, Đokovićev vječiti kritičar Mats Wilander mišljenja je da je Novak autsajder u polufinalu US Opena.

"Mislim da je Gael favorit da stigne do finala i da će slomiti Novaka", kratko je prokomentarisao Wilander.

Polufinalni meč između Đokovića i Monfilsa na programu je od 21 čas, dok će Stan Wawrinka i Kei Nishikori na teren izaći oko 23 časa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi