Federer očitao lekciju Đokoviću
Foto: EPA

Završni Masters u Londonu

Federer očitao lekciju Đokoviću

E. Škorić

Roger Federer je sa 7:5, 6:2 savladao Novaka Đokovića u meču drugog kola grupe A na završnom Mastersu u Londonu.

U prvom kolu obojica su stigli do laganih pobjeda, ali u drugom je Federer bio puno bolji i zasluženo je slavio protiv najboljeg igrača svijeta.

Nijedan teniser nije ispuštao svoj servis u prvih 11 gemova, a u 12. gemu prvog seta Federer koristi drugu set loptu i dolazi do vodstva.

Federer je već u drugom gemu drugog seta stigao do brejka, poveo s 2:0, ali je Novak odmah uzvratio rebrejkom i smanjio je na 2:1, pa je sigurnim servisom izjednačio na 2:2. 

Ipak, Švicarac je u šestom gemu napravio ponovo brejk, da bi na kraju završio lagano posao za novi trijumf i on je siguran u polufinale završnog turnira u Londonu.

Večeras je prekinut Novakon niz od 15 uzastopnih pobjeda na Mastersu, a zadnji put do večeras izgubio je od Querreyja 2012. godine u Parizu. Ujedno, prekinuta je serija od 23 pobjede još od finala Cincinnatija, kada je također izgubio od Federera.

Ovo je bio sigurno najlošiji Novakov meč u ovoj sezoni, pošto je bio van pravog ritma, posebno sa osnovne linije, jer je pravio dosta grešaka. Novak će se za prolaz dalje boriti sa Nishikorijem i Berdychom. U zadnjem kolu igra protiv Berdycha.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti