Federer odveo Švicarsku u finale

Prvi put nakon 1992. godine

Federer odveo Švicarsku u finale

Nakon 1992. godine Švicarska je ponovo u finalu Davis Cupa. Očekivano, trećeg dana treći bod je osvojio Roger Federer koji je napokon nakon svega što je napravio u karijeri stigao i do finala Davis Cupa.

Dva sata i jednu minutu je Roger trebao da bi slomio otpor Fabia Fogninija. Na kraju je sve završilo u tri seta. Dvostruki break u prvom, jedan u drugom. Treći set je otišao do tie breaka. Roger je poveo 3-1, 4-2, Fognini se vratio na 4-4, ali je odmah u narednom poenu Federer poveo 5-4 i prednost nije ispuštao do kraja. Federer je imao devet break lopti, tri je iskoristio, Fognini je propustio svih pet svojih.

Svjetska grupa, polufinale:
Francuska - Češka 4:1
Švicarska - Italija 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.