Federer otvorio lov na novi naslov u Baselu
Foto: EPA

Siguran u prvom kolu

Federer otvorio lov na novi naslov u Baselu

E. Škorić

Roger Federer je bez većih problema krenuo u borbu za naslov u Baselu.

Federer je za rivala u 1. kolu imao Francesa Tiafoea,  Amerikanca koji je dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Baselu.

Švicarski teniser je u svom Baselu za tek malo više od sat vremena došao do pobjede, pošto je slavio sa 6:1, 6:3 i u narednom kolu igrat će protiv Benoita Pairea.

Paire je ranije eliminisao Johnsona sa 6:3, 7:6, dok je David Goffin sa 6:2, 7:5 bio bolji od Gojowczyka.

Loš dan za Amerikance spasili su Jack Sock i Ryan Harriosn, koji su savladali Pospisila i Dolgopolova, a Argentinac Mayer je sa 7:5, 7:5 bio bolji od Nijemca Miche Zvereva.

Federer je rekorder Swiss Opena sa sedam titula, a posljednju je osvojio 2015. godine. Igrao je čak 12 finala u Švicarskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi