Federer: Planiram igrati još dvije-tri godine

Obradovao fanove

Federer: Planiram igrati još dvije-tri godine

Nekada najbolji teniser svijeta Roger Federer će se početkom 2017. godine vratiti na teniske terene nakon višemjesečnog izbivanja.

Švicarac će se prvo pojaviti na Hopman Cupu, gdje će nastupiti sa Belindom Benčić, a kasnije ga očekuje i Australian Open.

Federer je pred nove izazove obradovao svoje mnogobrojne fanove izjavom da se ne namjerava povući iz tenisa barem još dvije ili tri godine.

"Ne vidim da bi ovo mogao biti moj posljednji put u Australiji. Pozitivan sam i spreman za sve što me čeka. Razmišljam dugoročno i planiram igrati još dvije-tri godine, a ne još samo šest mjeseci ili tome slično. Dok sam zdrav, mogu naštetiti svima i ovih pola godine, koliko sam bio izvan tenisa, sam iskoristio da se odmorim i mislim da sam u punoj snazi", rekao je Federer.

Roger Federer je, svjestan trenutne situacije u vrhu svjetskog tenisa, poručio navijačima da u startu nove sezone od njega ne očekuju previše, a treba istaći i da je 2016. godina za njega bila prva u kojoj nije osvojio niti jedan turnir još od 2001. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije