Federer poput tsunamija
Federer u velikoj formi

Australian Open, četvrtfinale

Federer poput tsunamija

Roger Federer poigrao se sa Argentincem Juanom Martinom Del Potrom u četvrtfinalu Australian Opena, prvog grad slama sezone.

Drugi igrač svijeta sa 6:3 i čak dva puta po 6:0 nadigrao je osmopostavljenog Argentinca koji je prema formi koju je pokazao na početku 2009. godine i prva četiri kola Australian Opena važio za jednog od favorite iz sjene za ulazak u finale.

No, osim prvog seta u kojem je koliko-toliko nešto pokušavao (3:6), Del Potro je u preostala dva seta djelovao izgubljeno, nemoćno, reklo bi se sa malo samopozdanja što je protivnik znao kazniti.
Federer je ponovo pokazao osobine mašine, a ne čovjeka. Igru je podizao u svakom setu na viši nivo i praktično je ponizio Del Potra.
Drugi igrač svijeta za prolazak u finale igraće protiv Amerikanca Andyja Roddicka kojem je Novak Đoković predao četrvrtfinalni duel.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.