Federer preko Wawrinke do finala i novog okršaja s Đokovićem
FOTO: EPA

Polufinale US Opena nije ponudilo neizvjesnost

Federer preko Wawrinke do finala i novog okršaja s Đokovićem

A. Beganović

U finalu posljednjeg Grand Slama sezone US Opena igrat će Novak Đoković i Roger Federer.

Švicarski teniser Roger Federer u drugom polufinalnom meču US Opena savladao je sunarodnjaka Stanislasa Wawrinku. Slavio je Federer sa maksimalnih 3:0 (6:4, 6:3, 6:1).

Meč su sjajno otvorila oba tenisera, a prvu break priliiku u drugom gemu propustio je Wawrinka. U narednom Federer oduzima servis Wawrinki i prednos uspjeva sačuvati do kraja seta.

U drugom setu Federer je držao visok nivo igre na svoj servis, a u petom gemu nije iskoristio pet break loptu, no već u sedmom (3:4) oduzima servis Wawrinki, da  bi do kraja seta uspio napraviti još jedan break.

Nakon što je Federer poveo 2:0 pitanje pobjednika je bilo odlučeno. U trećem setu nekada najbolji svjetski teniser napravio je dva breaka za sigurnih 6:1.

US Open, polufinale:
Federer - Wawrinka 3:0 (6:4, 6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.