Federer propustio prvi trening po dolasku u Francusku

Leđa muče i dalje Rogera Federera

Federer propustio prvi trening po dolasku u Francusku

Najbolji švicarski teniser Roger Federer propustio je trening svoje reprezentacije po dolasku u Lille gdje Švicarsku očekuje finale Davis Cupa protiv Francuske.

Federer je zbog bolova u leđima predao Novaku Đokoviću u nedjelju finale završnog ATP mastersa u Londonu, a 17-erostruki grand slam pobjednik niti u utorak nije bio u mogućnosti trenirati.

"Moja leđa su bolje nego u nedjelju, ali još ne toliko bolje da mogu trenirati. Ipak, tu sam, vjerujem da ću biti spreman za nastupe, možda već i u petak", rekao je Federer, koji je po prvi put u situaciji da može osvojiti i Davis Cup.

Finale Davis Cupa Francuska- Švicarska počinje u petak na zemljanom terenu u Villeneuve-d'Ascqu. Švicarska je posljednji put igrala finale Davis Cupa 1992. godine, tada su u Forth Worthu poraženi od Amerikanaca 1:3. Iako su igrali Jakob Hlasek i Marc Rosset, na drugoj strani nisu mogli protiv teniskog Dream Teama, Agassija, Couriera, Samprasa i McEnroea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.