Federer: Radujem se početku sezone na travi

Švajcarac se vraća na teren

Federer: Radujem se početku sezone na travi

Roger Federer propustio je Roland Garros zbog problema sa koljenom i leđima, ali je sada spreman za nove izazove na ATP Touru.

Švajcarac je u svom posljednjem obraćanju medijima istakao da se trenutno dobro osjeća i da jedva čeka prvi ovogodišnji nastup na travi.

"Osjećam se mnogo bolje. Moja leđa su sada dobro i u mogućnosti sam da pružim svoj maksimum. Mislim da sam napravio pravi potez kada sam odlučio da propustim Roland Garros. Jednostavno nisam želio da pogoršam povredu. Morao sam da razmišljam o ostatku sezone, ali i karijere", rekao je Federer.

Treći teniser svijeta ove sezone odigrao je samo četiri turnira, a svoj povratak na teren imaće ove sedmice kada ga očekuje nastup u Stuttgartu.

"Uzbuđen sam zbog novog turnira. Poželio sam se pravog tenisa i jedva čekam svoj prvi nastup na travi ove sezone", dodao je Švajcarac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi