Federer: Rafa je jednostavno bio bolji

Švicarac čestitao Nadalu na pobjedi

Federer: Rafa je jednostavno bio bolji

Nakon poraza u polufinalu Australian Opena od velikog rivala Rafela Nadala Roger Federer je istakao kako je Španac bio bolji i zasluženo prošao u veliko finale. 

"Mislim da je Rafa igrao odlično. Igrao je tako protiv mene mnogo puta, a ja nisam servirao kako je trebalo. Mislio sam da će me forehand bolje služiti, ali me je on malo iznevjerio. Možda je trebalo da malo bolje koristim šanse koje sam stvorio, ali on je bio konstantniji i nije griješio. Bio je bolji", rekao je Švajcarac. 

Iako se Federer odlično borio na kraju je Nadal slavio sa 3-0 u setovima (7:6, 6:3, 6:3) i izborio 23. pobjedu protiv Rogera u međusobnim duelima. 

"Frustrirajuće je bilo što sam na njegovim servis gemovima bio slabiji, mislio sam da ću imati više uspjeha nego u prva dva seta. U nekim trenucima trebalo je da budem agresivniji i igram slobodnije", rekao je Federer.

Ovim porazom Federer je pao na sedmu poziciju na ATP listi, te je sada tek drugi najbolji švicarski teniser, jer ga je pretekao Stanislas Wawrinka koji će u nedjelju igrati protiv Nadala u finalu. Fedex ne krije za koga će navijati u finalu. 

"Nadam se da će Stan pobijediti i da će dati sve od sebe. Nema razloga da ne vjeruje da će pobijediti Rafu, ima loš skor, ali tako je i sa ostalim mnogim igračima. Pritisak je na Nadalu, Wawrinka igra prvo Grand Slam finale i može da iznenadi, tu prednost treba da iskoristi", zaključio je Roger Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.