Federer razbio Duckwortha

Prva četiri nositelja u polufinalu

Federer razbio Duckwortha

Idealna završnica ATP turnira u Brisbaneu s obzirom da su prva četiri nositelja u polufinalu. Trojica su poprilično lako prošli prepreke u četvrtfinalu. Federer koji je kolo ranije bio na rubu, odradio je posao prema očekivanju.

Domaći teniser James Duckworth definitivno nije teniser koji bi mogao napraviti veće probleme. Australac je uzeo jedan gem i to je to. Sve je trajalo nevjerovatno 42 minute. Svega 17 poena uspio je da osvojio domaći teniser.

Grigor Dimitrov je također prošao u dva seta i to Martina Klizana. Bugariski teniser ke poveo 3-0 u prvom, 4-1 u drugom setu. Klizan je osvojio tri u prvom, četiri u drugom setu.

Bernad Tomic uporno najavljuje bolje godine u svojoj karijeri, ali još uvijek je daleko od toga. Finalista US.Opena, Kei Nishikori nije dozvolio iznenađenje. U prvom je razbio Tomica 6-0, u drugom se Bernard nešto bolje držao, ali u cijelom meču nije imao niti jednu break loptu.

Najzanimljivije je bilo prvom meču programa. Samuel Groth je dobrim dijelom parirao Milosu Raonicu. Prvi set je odlučen u tie breaku 7-5, nije bilo break lopti, omjer aseva bio je na strani Australca 9-7. Groth je u drugom setu jednim breakom osigurao nastavak koji je opet bio repriza prvog. Tie break u kojem je Raonic poveo 5-1, set je dobio 7-2. Groth je dobro servisom parirao Raonoicu, zabio je 22 asa, sedam više od Raonica.

Rezultati četvrtfinala:
Roger Federer (Švi, 1) - James Duckworth (Aus) 6-0, 6-1   
Grigor Dimitrov (Bul, 4) - Martin Klizan (Svk)    6-3, 6-4
Milos Raonic (Can, 3) - Sam Groth (AUS)    7-6(5), 3-6, 7-6(2)
Kei Nishikori (Jpn, 2) - Bernard Tomic (Aus) 6-0, 6-4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.