Federer rutinski, dalje idu Raonić, Thiem, Berdych...

Wimbledon, 2. kolo:

Federer rutinski, dalje idu Raonić, Thiem, Berdych...

Švicarski teniser Roger Federer slavio je u drugom kolu Wimbledona nad Dušanom Lajovićem. 

Za nešto više od jednog sata i 30 minute igre Roger Federer je rutinski osigurao plasman u treće kolo, pobijedivši tenisera iz Srbije maksimalnim rezultatom. Po setovima je bilo 7:6 (0), 6:3, 6:2. 

U borbi za osminu finala Federera očekuje duel protiv Alexandera Zvereva koji je u pet setova pobijedio Mikhaila Kukushkina. 

Kanađanin Miloš Raonić se u treće kolo Wimbledona plasirao slavivši sa 3:1 u setovima protiv Mikhaila Youzhnyja. Rus je dobrom igrom slavio u prvom setu, ali je Raonić u nastavku pojačao ritam i riješio meč u svoju korist. Njemu će protivnik u sljedećem kolu biti bolji iz duela između Rubleva i Ramosa. 

Istim rezultatom Dominic Thiem je bio bolji od Gillesa Simona, kao i Tomas Berdych protiv Ryana Harrisona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi