Federer: Sada se tim može malo 'glupirati'

Nakon plasmana u finale Davis Cupa

Federer: Sada se tim može malo 'glupirati'

Pobjedom Rogera Federera od 3:0 nad Fabiom Fogninijem Davis Cup reprezentacija Švicarske osigurala je plasman u finale ovoga takmičenja gdje ih čeka Francuska. Nakon pobjede nad Italijom Federer je bio itekako zadovoljan i sretan.

"Ovo je jedan fantastičan moment za mene. Sada se tim može malo 'glupirati'. Već dugo se borimo da napravimo nešto u Davis Cupu. Nakon svega mogu reći samo da ja imam pobjednički mentalitet i na finale ne putujemo kako bismo izgubili", rekao je Federer nakon pobjede na Foginijem koja je donijela Švicarcima plasman u finale Davis Cupa nakon ukupne pobjede od 3:1.

"Već dugo igram tenis, a ovog trenutka možemo slaviti, ali nakon toga ćemo se skoncentrisati na finale koje slijedi u novembru. Neće biti lako jer nemamo prednost domaćeg terena. Prednost Francuza je činjenica da mogu birati stadion, podlogu i loptice, ali i to što imaju sjajne navijače ide njima u korist. Sjajan je osjećaj što smo uopšte u finalu i zato smo jako vrijedno radili", istakao je najbolji švicarski teniser.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.