Federer savladao Murraya za finale Wimbledona

Švicarac slavio u tri seta

Federer savladao Murraya za finale Wimbledona

Roger Federer je danas rezultatom 3:0 u setovima savladao Andyja Murraya i tako se plasirao u finale Wimbledona.

Meč je trajao nešto više od dva sata, a u njemu je Federer demonstrirao da se trenutno nalazi u sjajnoj formi.

Prva dva seta završena su identičnim rezultatom (7:5). Oba su protekla u egalu do posljednjeg gema, a Švicarac je dva puta uzimao brejk i tako sebi gradio put ka velikoj pobjedi.

Baš kao i u prva dva, i u trećem setu je viđen egal meč u kojem je Federer ponovo na samom kraju slomio otpor svog protivnika. Ovoga puta je Švicarac slavio sa 6:4 i to brejkom u posljednjem poenu meča.

U finalu će se legendarni teniser sresti sa Novakom Đokovićem, protiv kojeg će pokušati stići do svoje devete titule na najznačajnijem Grand slamu.

Wimbledon, polufinale:

Federer - Murray 3:0 (7:5, 7:5, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.