Federer se mučio, Zverev izbacio Wawrinku

Masters u Miamiju

Federer se mučio, Zverev izbacio Wawrinku

Švajcarski teniser Roger Federer plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Miamiju, pošto je savladao Roberta Bautistu-Aguta.

Osvajač 18 Grand Slam titula imao je dosta problema protiv neugodnog Španca, ali je, ipak, uspio da trijumfuje u dva seta (7:6, 7:6) i zakaže duel sa Čehom Tomasom Berdychom.

Teniseri su u oba seta razmijenili po jedan brejk. Federer je u u prvom taj-brejku slavio sa 7:5, dok je u drugom bio nešto sigurniji (7:4).

Mini senzaciju priredio je Nijemac Alexander Zverev izbacivši iz daljeg takmičenja prvog nosioca turnira, Švajcarca Stana Wawrinku (4:6, 6:2, 6:1).

U borbi za polufinale Zverev će igrati protiv Australijanca Nicka Kyrgiosa, koji je bio bolji od Davida Goffina iz Belgije (7:6, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi