Federer tek u tri seta slomio Kohlschreibera

ATP Basel

Federer tek u tri seta slomio Kohlschreibera

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Baselu.

Nijemac Philipp Kohschreiber ispostavio se teškim rivalom za Federera, ali ipak nije mogao protiv jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Federer je brejkom u petom gemu prvog seta uspio da povede, ali je Kohlschreiber u 10. gemu drugog seta oduzeo servis Federeru i stigao do izjednačenja.

Jedan brejk je bio odlučujući i u trećem setu. Federer je kod rezultata 4:4 napravio brejk, potom mirno odservirao i slavio novu pobjedu.

U četvrtfinalu će igrati protiv Belgijanca Davida Goffina, a nešto ranije je među osam najboljih u Baselu prošao i Richard Gasquet, koji je pobijedio Thiema sa 7:6, 6:4.

ATP Basel, osmina finala:
Federer - Kohlschreiber 6:4, 4:6, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije