Federer u dva seta pobijedio Đokovića i plasirao se u finale

ATP Šangaj, 1/2 finale

Federer u dva seta pobijedio Đokovića i plasirao se u finale

U polufinalu ATP turnira u Šangaju sastali su se Roger Federer i Novak Đoković. Uspješniji je bio Švicarac koji je pobjedom protiv srbijanskog tenisera izborio plasman u finale. Rezultat je glasio 2:0, po setovima 6:4 i 6:4.

U prvom setu se igralo gem za gem sve to petog po redu kada je Federer napravio break. o kraja je Švicarac sačuvao svoj servis i priveo prvi set kraju. Federer je sa 6:4 riješio set u svoju korist i poveo sa 1:0.

Federer je odmah na startu drugog seta napravio break Đokoviću i poveo sa 2:0, a taj je break ispostavit će se kasnije bio odlučujući. Federer je do kraja meča sjajno odservirao i bez izubljenog servisa u cijelom meču došao do pobjede.

U finalu će se Švicarac sastati sa Simonom, koji je u drugom finalu slavio protiv Lopeza sa 2:0.

ATP Šangaj, 1/2 finale

R. Federer - N. Đoković 2:0 (6-4, 6-4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije