Federer u velikom finalu bolji od Đokovića
Foto: EPA

Federer slavio

Federer u velikom finalu bolji od Đokovića

M. Šljivak

Roger Federer osvojio je ATP turnir u Dubaiju. Fedex je s 2:0 u setovima savladao prvog igrača svijeta Novaka Đokovića i to sa 6:3 i 7:5.

Odigrao je Švicarac zaista fantastičan meč i zasluženo je stigao do pobjede i trofeja u Dubaiju.

Đoković je u trećem gemu prvog seta ispustio dvije break prilike. Federer je na drugoj strani svoju prvu priliku za oduzimanje servisa iskoristio. Napravio je break u osmom gemu, te je sigurnim servisom stigao do osvajanja seta sa 6:3.

Drugi set je također donio veliku borbu i zaista odličan tenis. Ponovo je Novak imao prvi priliku za break, ali je ponovo nije iskoristio. Zatim je imao i dvije set lopte, koje je Federer spasio.

Već u narednom 11. gemu drugog seta Švicarac pravi break. Uspio je osvojiti gem na svoj servis, te je stigao do pobjede u ovom meču.

ATP Dubai, finale:

Federer - Đoković 2:0 (6:3, 7:5)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.