Federer ubjedljiv, veliki preokret Younga
FOTO: EPA

Švicarac slavio u tri seta

Federer ubjedljiv, veliki preokret Younga

A. Beganović

Roger Federer, švicarski teniser i jedan od najvećih favorita za osvajanje posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena, bez većih problema plasirao se u 2. kolo.

Federer je u 1. kolu US Opena nadigrao Argentinca Leonarda Mayera. Slavio je Švicarac u tri seta i to 6:1, 6:2, 6:2.

U 2. kolo plasirao se i hrvatski teniser Ivo Karlović, koj je u 1. kolu bio bolji od Argnetinca Federica Delbonisa (6:3, 7:5, 7:5).

Domaći teniser Donald Young iznenadio je 11 nositelja Francuza Gillesa Simona (2:6, 4:6, 6:4, 6:4, 6:4). Slavio je Young u pet setova, iako je Simon mnogo bolje otvorio meč, odnosno poveo je 2:0. No, domaći teniser se nije predavao i uspio je napraviti preokret. 

Plasman u 2. kolu osigurali su i Austin Krajicek, Jurgen Melzer, Yoshihito Nishioka, Jiri Vesely, Tomas Berdych, John Isner, Mikhail Youzhny, Richard Gasquet, Thomaz Bellucci i Aljaz Bedene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.