Federer umjesto Nadala u Internacionalnoj Premijer ligi

Na ideju Mahesha Bhupathija

Federer umjesto Nadala u Internacionalnoj Premijer ligi

Roger Federer zamijenit će Rafaela Nadala u prvom izdanju Međunarodne premijer lige (IPTL), novom teniskom na kojem će nastupiti 28 tenisera i teniserki iz svjetskog vrha među kojima će biti i onih koji su završili svoju karijeru.

Nadal je nastup u IPTL-u otkazao zbog zdravstvenih razloga, a umjesto njega nastupit će vlasnik 17 Grand Slam titula.
 
"Radujem se novom izazovu i nastupu u Premijer ligi," poručio je Federer koji će igrati za ekipu
Indian Acese u kojoj su i Pete Sampras, Gael Monfils, Ana Ivanović, Sania Mirza, Fabrice Santoro i Rohan Bopanna.
 
IPTL ligu je pokrenuo Indijac Mahesh Bhupathi, a takmičenje se sastoji od četiri revijalna turnira koja će
se od 28. novembra do 29. decembra  igrati u četiri azijska grada - Manili, Dubaiju, Delhiju i Singapuru.
 
Osim 'Acesa' u ligi će učstvovati još tri ekipe - Manila Mavericks, U.A.E. Falcons i Singapore Lions i Indian Aces, a borit će se za nagradni fond od 29,7 miliona dolara.
 
U.A.E. Falconse predvodi prvi teniser svijeta Novak Đoković, a njegovoj ekipi igrat će i Goran Ivanišević,
Richard Gasquet, Nenad Zimonjić, Caroline Wozniacki i Eugenie Bouchard. Manila Maverickse predvodi Andy Murray, a u njegovoj ekipi će biti i Jo-Wilfried Tsonga, Mariaa Sharapova, Kirsten Flipkens, Carlos Moya, Daniel Nestor i Treat Huey.
 
Singapore Lionse predvodi najbolja teniserka svijeta Serena Williams, a ekipu čine i Andre Agassi, Lleyton Hewitt, Nick Kyrgios, Patrick Rafter, Tomas Berdych, Bruno Soares i Daniela Hantuchova.
 
Kada se ekipe sastanu, igra se ukupno pet setova. Po jedan u muškom singlu, muškom paru, ženskom singlu, mješovitom paru, te jedan set legendi. Pobjednik je ona ekipa koja sakupi prva tri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.