Federer: Volio bih da je više igrača kao ja

Želi da se više igra servis-volej igra

Federer: Volio bih da je više igrača kao ja

Švicarski teniser Roger Federer potvrdio je klasu na ovogodišnjem Wimbledonu te je osvojio svoj ukupnjo 19-ti Grand Slam turnir u karijeri, a osmi Wimbledon. 

Federer je nakon turnira pokušao pronaći razlog zašto nijedan teniser nije imao šansi protiv njega.

"Igrao sam protiv većine igrača ovdje, ali oni nemaju stil igre-servis i volej. Za mene je to nevjerovatno na ovakvom nivou. Pogledam statisktiku i vidim da većina igrača igra samo dva posto poena u servis-volej stilu tokom cijelog turnira", rekao je Roger pa nastavio:

"Draž travnate podloge je brza i atraktivna igra. Volio bih da je više igrača kao ja i više trenera koji forsiraju ovakvu igru na travi te da igrači više rizikuju i izlaze na mrežu", rekao je Roger. 

Podsjetimo, ovo je Rogeru bila prva titula na Wimbledonu od 2012. godine, a u posljednje četiri godine gubio je dva puta finala od Đokovića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi