Federer za 59 minuta riješio Pairea, Čilić bolji od Ćorića
Foto: EPA

ATP turnir u Bazelu

Federer za 59 minuta riješio Pairea, Čilić bolji od Ćorića

Roger Federer je došao do lagane pobjede nad Francuzom Peireom rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:3 u osmini finala ATP turnira u Bazelu.

Benoit Peire nije imao nikakvih šansi u duelu sa iskusnim Švicarcem koji je od samog početka nametnuo svoj ritam.

Na prvi Federerov brejk se čekalo samo dva gema, a Švicarac je lagano riješio prvi set u svoju korist.

U drugom setu je Paire bio nešto bolji, ali nedovoljno da namuči Federera koji je do pobjede u ovom meču stigao za 59 minuta.

Roger Federer će u četvrtfinalu turnira u Bazelu odmjeriti snage sa boljim iz duela Mannarina i Shapovalova.

Marin Čilić je u zanimljivom meču sa sunarodnjakom Bornom Ćorićem slavio pobjedu rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, i izborio plasman u četvrtfinale.

Čilić je prvi set "prelomio" brejkom u četvrtom gemu i poveo sa 1:0, ali ni Ćorić se nije predavao, te je odličnom igrom došao do poravnanja na 1:1 u setovima.

Ipak, iskustvo Marina Čilića se pokazalo odlučujućim u trećem setu, a četvrtom teniseru svijeta je brejk u osmom gemu bio dovoljan za pobjedu.

Marin Čilić je u četvrtini finala ATP turnira u Bazelu odmjerili snage sa mađarskim teniserom Martonom Fucsovicsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi