Federer: Znao sam da će Rafa postati broj jedan

Federer: Znao sam da će Rafa postati broj jedan

Roger Federer najavio je povratak na teren nakon nezgodne operacije koljena, zbog koje je propustio nekoliko turnira. Treći teniser svijeta trebalo bi da se vrati 23. marta kada startuje drugi Masters sezone u Miamiju.

Švajcarac trenutno pokušava da uđe u formu kako bi bio potpuno spreman za nove izazove, a malo slobodnog vremena iskoristio je kako bi dao inervju za "Tennis Magazine".

Federer je između ostalog uporedio sebe sa drugim slavnim sportistima, a najzanimljiviji dio razgovora bio je usmjeren na njegove najveće teniske rivale.

"Imam puno talenta, ali ne kao Tiger Woods, Martina Hingis ili Rafael Nadal. Oni su nešto posebno. Od prvog trenutka sam znao da će Španac biti bolji od mene i da će postati broj jedan", izjavio je Federer.

Takođe je istakao da je svjestan svoje popularnosti, ali da se ne smatra jednim od najvećih sportista.

"Ne vidim sebe kao idola. Michael Jordan je bio moj, ali ja nisam takav. On je toliko iznad mene, ne osjećam se kao da sam na nivou Jordana. Možda i jesam, ali to je čudno", zaključio je Roger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije