Federera ni kiša ne spašava
Federer sve lošiji...

ATP turnir u Monte Carlu

Federera ni kiša ne spašava

U zadnje vrijeme smo nekako navikli da Roger Federer ne ide do kraja. Porazi u polufinalu i finalu za nekadašnjeg najboljeg igrača svijeta nisi novost. No, jeste eliminacija u trećem kolu Mastersa u Monte Carlu i to od sunarodnjaka Stanislasa Wawrinke.

Uzalud je Federer gledao u nego i tražio spas u kiši, ali je ona, na njegovu žalost, zakasnila...

U sjajnoj formi je Fernando Verdasco. Pokazao je to i protiv Ferrera kojeg je deklasirao sa 6:1 i 6:2.
Posljednji koji je uspio izboriti prolaz jer je tako kiša željela, je Novak Đoković koji je u zanimljivom meču nadigrao Španca Alberta Montanesa.

Srbijanac je bio lošiji u drugom setu, ali je u prvom i trećšem opravdao rejting.

Rezultati
Verdasco (Španija, 7) - Ferrer (Španija, 10) 6:2, 6:1, Đoković (Srbija, 3) -  Montanes (Španija) 6:1, 6:7(4), 6:0, Beck (Njemačka, Q) - Monaco (Argentina) 3:6, 6:2, 7:5, Wawrinka (Švajcarska, 13) - Federer (Švajcarska, 2, WC) 6:4, 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.