Federerov dvoručni bekhend kao dokaz istinskog majstorstva

Sutra protiv Džumhura

Federerov dvoručni bekhend kao dokaz istinskog majstorstva

E. Škorić

Roger Federer igrat će u trećem kolu Roland Garrosa protiv našeg Damira Džumhura.

Veliki uspjeh je napravio Džumhur nakon što je danas s 3:1 po setovima savladao iskusnog kiparskog tenisera Marcosa Bagdhatisa.

Federer je, jasno, krupan zalogaj i trebala bi se dogoditi senzacija decenije da bh. teniser prođe dalje. No, jasno nam je da je Džumhur moralni pobjednik bez obzira šta sutra napravi.

Švicarac je bez izgubljenog seta danas savladao Španca Marcela Granollersa, te je imao i jedan nevjerovatan potez, kada je nakon nekoliko jednoručnih bekhenda iznenadio i rivala i publiku, pa došao do poena dvoručnim bekhendom. 

Roger je institucija tenisa i sporta uopće i sama činjenica da će teniser iz BiH igrati protiv njega je nešto nevjerovatno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.