Federeru rođendanska torta i polufinale

Lopez izbacio Raonica

Federeru rođendanska torta i polufinale

Svoj 33. rođendan, Roger Federer je proslavio na najbolji mogući način, ulaskom u polufinale ATP turnira u Torontu. U četvrtfinalu je savladao Španca Davida Ferrera 6-3, 4-6, 6-3.

Bio je to 15. međusobni susret Federera i Ferrera i 15. pobjeda velikog Švicarca koji se tako stigao na dvije pobjede od svog 80. naslova u karijeri. Mogao je Roger proći možda i u dva, s obzirom da je imao set i 2-0 u drugom, ali je Ferrer na vrijeme vratio izgubljeni servis, pa je onda napravio presudini break za 5-4.

Oduševljena publika Federeru je zapjevala "sretan rođendan", a on im se nakon dvoboja obratio riječima:

"Još uvijek igrati tenis u mojim godinama je ispunjenje sna. Volim tenis, a još je veći užitak pobjeđivati i to protiv nekoga kao što je David koji daje sve od sebe na terenu. Želja mi je da me izbjegnu ozljede kako bih mogao završiti karijeru pod vlastitim uvjetima, a možda i osvojiti još pokoji turnir. Sutra sam opet na terenu".

U trećem setu smo imali samo dvije break lopte, Roger je sa drugom iskorištenom osigurao polufinale. 
Feliziano Lopez je rastužio domaće navijače, Raonicu nije pomoglo 18 aseva, niti 80 posto osvojenih poena na prvom servisu. Španac je sa dva breaka još jednom potvrdio kako mu tvrde i brže podloge daleko više odgovaraju. Raonic je imao devet break lopti, niti jednu nije iskoristio. Zanimljivo, svih devet u jednom gemu, u petom gemu trećeg seta.

Tsonga je nastavio svoju seriju, nakon Đokovića je prošao i Andyja Murraya. Murray je vodio u trećem setu 3-0 a onda je sve krenulo nizbrdo nakon što je propustio 40:15 na svom servisu za 4-1. Francuz je u desetom gemu iskoristio četvrtu meč loptu.

Grigor Dimitrov i Kevin Anderson su ostali na terenu tri sata, Anderson je propustio dvije meč lopte u desetom gemu trećeg seta, Dimitrov ga je kaznio u tie breaku.

Četvrtfinala:
Roger Federer (Švi, 2) - David Ferrer (Špa, 5) 6-3, 4-6, 6-3
Jo - Wilfried Tsonga (Fra, 13) - Andy Murray (VBR, 8) 7-6 (5), 4-6, 6-4
Grigor Dimitrov (Bug, 7) - Kevin Anderson (JAR) 5-7, 7-5, 7-6 (6)
Feliciano Lopez (Špa) - Miloš Raonić (Kan, 6) 6-4, 6-7 (5), 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.