Fedex preko Del Potra do osmine finala u Miamiju

Bez problema protiv Argentinca

Fedex preko Del Potra do osmine finala u Miamiju

E. Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u osminu finala ATP turnira koji se ovih dana igra u američkom Miamiju.

Šesneastina finala ATP turnira donijela je nekoliko zanimljivih parova, ali je duel između Federera i Del Potra bio u centru pažnje. Švicarski teniser je lakše od očekivanog uspio da savlada Argentinca sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Federeru je u prvom setu bilo dovoljno 39 minuta da završi posao i povede sa 1:0 u setovima. Del Potro nije pružio ozbiljan otpor Švicarcu koji je prvi set riješio u svoju korist sa 6:3.

U drugom setu gledali smo sličan meč, a Federer je naizgled sa pola snage igrao danas protiv Argentinca. Del Potro je na početku uspio da se drži u drugom setu, no kada je Federer ubacio u brzinu više tu mu je bio kraj.

Švicarski teniser je drugi set dobio sa 6:4 i tako se plasirao u osminu finala ATP turnira u Miamiju. Federer u narednom kolu ovog turnira igra protiv Bautiste.

ATP Miami, šesneastina finala:

Federer - Del Potro 2:0 (6:3, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi