Feliciano Lopez pobjednik turnira u Gstaadu

U finalu savladao Haasea

Feliciano Lopez pobjednik turnira u Gstaadu

E. Čaušević

Španski teniser Feliciano Lopez danas je osvoji ATP turnir u švicarskom Gstaadu.

Lopez je u finalnom meču bio bolji od holandskog tenisera Robina Hassea sa 2:0 u setovima. Španac je furiozno počeo ovaj meč i odmah je dao do znanja protivniku da želi titulu.

Španski teniser prvi set je riješio u svoju korist sa 6:4 nakon što je uspio osvojiti jedan break. U drugom setu Haase je pokušao da pruži bolju igru i ostane u meču, ali je zbog nedostatka koncentracije u najvažnijim poenima zakazao.

Lopez je nakon 46 minuta igre u drugom setu uspio da slavi sa 7:5 i tako dođe do titule na ATP turniru u Gstaadu. Na ovom turniru učestvovao je i bh. teniser Mirza Bašić koji je poražen u osmini finala od Youzhnog.

ATP turnir Gstaad, finale:

Lopez - Haase 2:0 (6:4, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi