Ferrer bolji od Monaca za treće kolo

Španac slavio u četiri seta

Ferrer bolji od Monaca za treće kolo

Španski teniser David Ferrer plasirao se u treće kolo Roland Garrosa nakon pobjede protiv Juana Monaca 3:1.

Prvi set prošao je u znaku brojnih brejkova. Gledaoci su ih vidjeli čak šest, a oba tenisera su po tri puta gubila svoj servis pa se ušlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao Monaco koji je slavio sa 7:4 i osvojio prvi set.

Drugi set također je donio brojne brejkove, a ovog puta ih je više napravio Ferrer te je dobio drugi set sa 6:3 zahvaljujući dva brejka prednosti.

Ferrer je sjajno nastavio da igra i u trećem setu kada gdje je također napravio tri i pretrpio jedan brejk za 6:4, a u četvrtom setu Ferrer je napravio dva brejka i set dobio sa 6:2.

Ferrer će u narednoj rundi igrati protiv Feliciana Lopeza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi