Ferrer je apsolutni vladar Buenos Airesa
Foto: EPA

Treći put zaredom slavio u Argentini

Ferrer je apsolutni vladar Buenos Airesa

E. Škorić

Španskom teniseru Davidu Ferreru postala je navika da osvaja turnire ATP turnire u Buenos Airesu...

Treću godinu zaredom je Ferrer slavio u Buenos Airesu. U današnjem finalu je sa 6:4, 6:3 savladao Italijana Fabija Fogninija.

Ferrer je na taj način, u 43. finalu karijere, osvojio 21. naslov. Inače, imao je sedam uzastopnih poraza u ATP finalima, pa mu stoga današnja pobjeda još više znači.

Fogniniju je ovo, pak, sedmo finale u karijeri, no ne i četvrti trofej. Ferrer i Fognini su dosad odigrali sedam mečeva i svaki put je Španac slavio. Valja svemu ovome još dodati da su njih dvojica bili postavljeni za prvog i drugog nositelja na turniru.

ATP Buenos Aires, finale:
Ferrer (1) - Fognini (2) 6-4, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.