Ferrer nadigrao Berdycha za 2:2

Odluka pada u petom meču

Ferrer nadigrao Berdycha za 2:2

M. Maksimović

Očekivali smo do kraja izjednačen meč, upravo smo to trećeg dana velikog finala i dobili. David Ferrer je nadigrao Tomasa Berdycha u tri seta, pa je sada rezultat 2:2.Odluka o pobjedniku pada u meču između Radeka Stepaneka i Nicolasa Almagra 

Ferrer je igrao odlično tokom cijele sezone baš kao i Davis Cupu. U finalu je osvojio dva poena za svoju reprezentaciju, nije izgubio niti seta. U visokom ritmu odigrao je i današnji meč protiv Tomasa Berdycha 

koji već duže vremena nije izgledao kao što je danas, nemoćno. A ne treba zaboraviti da Berdych ove godine nije izgubio niti jedan meč u Davis Cupu, niti singl niti parove. 

 

Međutim, danas nije imao šanse, Ferrer je bio neumoljiv.Imao je Ferrer 12 break lopti, iskoristio je pet.Prva dva seta skoro sa bila identična, Ferrer je poveo 3-0, Berdych se nije mogao vratiti, u prvom je osvojio dva, u drugim tri gema. U setu odluke Ferrer je ranim breakom stigao do 3-1, ali se za razliku od prva dva seta, Berdych ovaj put vratio. Uzeo je tri gema zaredom, poveo je 5-4, navijači su ponedali da bi se mogao vratiti meč, ali sve je ostalo na tome. 

 

Ferrer je nanizao tri gema zaredom i Španija je izjednačila na 2:2. Ferrer je zabio 23 winnera, devet više od Berdycha koji je imao 35 forsiranih pogrešaka, čak 19 više od Ferrera.

 

Češka - Španija 2:2 

Tomas Berdych - David Ferrer 2-6,2-6,5-7 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.