Ferrer naljutio Federera, Švicarcu titula u Cincinnatiju
Foto: EPA

ATP

Ferrer naljutio Federera, Švicarcu titula u Cincinnatiju

M. Šljivak

Švicarski teniser Roger Federer pobjednik je ATP turnira u američkom Cincinnatiju. On je u finalu savladao Španca Davida Ferrera s 2:1 po setovima 6:3, 1:6 i 6:2.

enis na obje strane. Oba tenisera su držala svoj servis, a prvu break loptu na ovom meču je iskoristio Federer, te je poveo s 5:3. Mogao je Ferrer uzvratiti već u narednom gemu kada je imao čak četiri prilike za oduzimanje servisa, ali se Švicarac izvukao, te je osvojio prvi set sa 6:3.

David Ferrer je dominirao u drugom setu. Dopustio je Federeru da osvoji samo jedan gem u ovom dijelu igre, pa je uspio izjednačiti rezultat na 1:1 osvajanjem seta sa 6:1.

Lagano izgubljeni drugi set kao da je naljutio legendarnog Fedexa. Švicarac je potpuno dominirao u trećem setu kojeg je na kraju dobio sa 6:2, te je stigao do osvajanja titule u Cincinnatiju.

ATP Cincinnati, finale:

Federer - Ferrer 2:1 (6:3, 1:6, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.