Ferrer penzionisao Hewitta, Wawrinka lako sa Radekom

Australian Open, drugo kolo

Ferrer penzionisao Hewitta, Wawrinka lako sa Radekom

Španac David Ferrer i Švicarac Stan Wawrinka plasirali su se u treće kolo Australian Opena.

Ferrer je igrao vjerovatno i najzanimljiviji meč dana, a protivnik mu je bio Lleyton Hewitt koji je posljednji put nastupao na ovom turniru.

Ferrer nije imao milosti za svog vršnjaka i publiku koja ga je podržavala te ga je porazio sa 3:0. Po setovima je bilo 6:2, 6:4 i 6:4. Španac će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Johnsona.

Osvajač ovog turnira prije dvije godine Stan Wawrinkna danas nije imao težak posao protiv Radeka Stepaneka. Švicarac je slavio sa 3:0, a po setovima je bilo 6:2, 6:3 i 6:4. Warinku u sljedećem kolu očekuje meč protiv Rosola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi