Ferrer pobjedio Stepaneka za vodstvo Španije

Branitelji naslova vode 1:0

Ferrer pobjedio Stepaneka za vodstvo Španije

M. Maksimović

Španija vodi u velikom finalu 1:0.Prvi bod u 100.po redu finalu Davis Cupa osvojio je David Ferrer koji je u tri seta nadigrao Radeka Stepaneka.Po setovima 3-6,4-6,4-6.

Meč je trajao dvije minute manje od tri sata, a podatak da je Ferrer imao 25 break lopti dovoljno govori 

kakav je to bio meč. Radek Stepanek je odlučio od prvog poena ići naprijed, na mrežu bez obzira koliko su napadi bili pripremljeni.Ferrer je to znao kažnjavati, pogađati sa osnovne linije. 

 

Već do sredine prvog seta, Stepanek je spasio šest break lopti, međutim jednu nije i to onu u osmom gemu.Odservirao je dvostruku, Ferrer je uzeo poklon i prvi set.Na početku drugog seta, Ferrer je uzeo servis Stepaneku, poveo je 2-0, 3-1, ali se radek vratio u šestom. Obojica su držala svoje servise do devetog gema, a onda je Ferrer ponovo uzeo servis Stepaneku i drugi set je bio tu.Početak trećeg seta je bio kopija drugog.

 

Španac je krenuo sa 2-0, 3-1, Stepanek se počeo vraćati tek nakon što je u sedmom gemu ponovo izgubio servis. Došao je na 4-5, ali to je bilo sve.Ferrer je zabio 14 winnera više forehandom, Stepanek je napravio 46 neforsiranih pogrešaka, 16 više od Ferrera. Tu treba dodati i šest dvostrukih češkog tenisera.

 

 

Češka - Španija 0:1 

Radek Stepanek - David Ferrer 3-6,4-6,4-6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.