Ferrer u 33. godini do 22. naslova u karijeri

Španac slavio u Dohi

Ferrer u 33. godini do 22. naslova u karijeri

Španac David Ferrer pobjednik je ATP teniskog turnira u Dohi koji se igrao za nagradni fond od 1,2 miliona dolara.

Ferrer je u finalu pobijedio Čeha Tomaša Berdycha 6-4, 7-5 osvojivši 22. naslov u karijeri, prvi nakon slavlja u Buenos Airesu u februaru prošle godine. Ujedno, ovo je prva titula za Ferrera pod vodstvom novog trenera Francisca Foguesa.

Berdych je imao svoju priliku u drugom setu, tri set lopte kod 5-4 na servis Ferrera su bi očito bile premalo. Ferrer se izvukao, a onda je već u sljedećem gemu kaznio Čeha za propušteno.

Bio je to njihov 13. međusobni susret i osma pobjeda španskog tenisera. Češkom teniseru je to bilo 25. finale u karijeri i 15. poraz. Sa 33 godine, Ferrer je postao najstariji pobjednik ATP turnira u Dohi.

Finale:
David Ferrer (Špa, 4) – Tomas Berdych (Češ, 3) 6-4, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.